Postaráme se o B2B marketing fulfillmentu od společnosti Authentica

Tiskové zprávy Jan Janča

Provozujete e-shop? A víte, co je to fulfillment? Pokud ano, jste na tom lépe než 50 % vaší konkurence, která o možnosti outsourcovat logistiku ještě neslyšela. Přitom náš nový klient, společnost Authentica, ukazuje, že je to pro rychle rostoucí e-shopy stejně důležitý trend, jako svého času přesun IT infrastruktury do cloudu.

Společnost Authentica je známá především jako tuzemská jednička v oblasti in-store designu, dekorací a POS. Jejích služeb využívá například Nestlé, Kofola nebo Philips. Svou divizi zaměřenou na outsourcing logistiky začala budovat v minulém roce s cílem stát se českou jedničkou v oblasti fulfillmentu a souvisejících služeb pro e-shopy.

„Projekty zaměřené na B2B marketing služeb jsou pro nás vždy výzvou. V B2C se nedostatky v analýze a slabší kreativě často nahrazují vyšším rozpočtem na média, ale v B2B tyhle ‚cheaty‘ prostě nefungují. Proto jsme se ještě před samotným zahájením spolupráce s Authenticou několik týdnů věnovali analýze trhu, potenciálních klientů, partnerů a konkurence,“ říká Jan Janča, CEO Cognito, a dodává: „Celá e-commerce roste o desítky procent ročně a začíná dospívat. O úspěchu už tak dnes rozhoduje víc efektivita než počáteční nápad. Outsourcing logistiky považuji pro většinu rostoucích e-shopů za logický krok. E-shopařům dnes připadá úplně normální nevlastnit IT infrastrukturu nebo automobily, ale z nějakého důvodu si část z nich ještě nezvykla na myšlenku, že by nemuseli mít vlastní sklad a řešit balení zboží.”

Martin Hasilík a Miroslav Hanák, zakladatelé a CEOs společnosti Authentica

Martin Hasilík, spolumajitel Authentica s.r.o. a CEO Fulfillment by Authentica, který má divizi fulfillmentu na starosti, však nesází pouze na to, že e-shopům pomohou se skladováním a balením. Budoucnost vidí v automatizaci a robotizaci procesů. „Logistika je dnes především o správném načasování, přesnosti a efektivitě. Není v silách každého e-shopu, aby budoval robotizovaný sklad a řešil do detailu třeba personalizaci zásilek během balení. Authentica tohle všechno zvládá, protože má mnohaleté zkušenosti s prací pro přední značky a to v rámci celé Evropy. E-shopům nabízíme nejen fulfillment, ale taky zkušenosti a technologie, které u nás využívají firmy jako L'Oréal, Philips, Hugo Boss, Nestlé, Hartmann nebo Waterdrop.”

Největším klientem v oblasti fulfillmentu je pro Authenticu právě výrobce populárních mikrodrinků a lahví na pití Waterdrop®, pro kterého zajišťuje logistiku hned v několika zemích.

Co si dále přečíst

Cognito zaměstnalo bývalé pracovnice klubu Mouline Rouge. Čekají nás růžové zítřky, říká CEO Jana JančováCognito zaměstnalo bývalé pracovnice klubu Mouline Rouge. Čekají nás růžové zítřky, říká CEO Jana Jančová

Moulin Rouge jde k zemi. Tedy, ne ten proslulý kabaret z pařížského Montmartru, na jehož pódiu kdysi pěli Sinatra, Piafka nebo Aznavour. Bourá se ...

Cognito.cz, s.r.o.